Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

vijestiizimotskog3

 

Ričice- Proslava sv. Ivana

19250237 10211973125637732 716625820 o

Dan uoči Sv. Ivana Krstitelja zaštitnika Ričica i na dan Srca Isusova, u predvečernjim satima u župnoj crkvi održana je sveta misa, koju je na poziv župnika Ričica don Nevena, predvodio don Ivan Vrdoljak.

Više...

Crveno jezero očekuje još jedan vrhunski adrenalinski događaj

hodanje crveno

Nakon povijesnog zarona do dna Crvenog jezera koji je prije nekoliko tjedana oduševio domaću i svjetsku javnost slijedećih dana očekuje nas još jedan vrhunski adrenalinski događaj čiji je suorganizator Turistička zajednica grada Imotskog. 

Više...

Izložba povijesnih oružja u Imotskom

18721126 10211715926167906 2065840480 o 

U organizaciji POU Imotski i Zavičajnog muzeja, na Điradi u Imotskom 26.5. U 20 sati otvorena je izložba oružja iz 18. I 19. stoljeća pod nazivom Za slobodu zlatnu, u sklopu obilježavanja 300-te obljetnice oslobađanja Imotskog i Imotske krajine od Turske vlasti. Oružje je skupljano sa područja nekadašnje Vojne krajine kojoj je pripadala i tadašnja Imota.

Više...

U Imotskom održana "Zlatna hafra"

zlatna8

U sklopu proslave 300. obljetnice oslobođenja Imotske krajine od Turaka u Franjevačkom samostanu sv. Franje u Imotskom proteklog vikenda održana je smotra dječjih crkvenih zborova Zlatna harfa, u kojoj je sudjelovalo oko 550 djece iz 16 zborova. 

Više...

Petnaest stoljeća Crkve u Prološcu

vito2

U dvorani Doma kulture u Prološcu, održana je promocija knjige Vitomira Vite Grabovca, Petnaest stoljeća crkve u Prološcu, u nakladništvu Matice hrvatske. Uz autora, Proložanima su knjigu jezgrovitim opisivanjem predstavljali: voditelj ogranka Matice hrvatske Imotski - Milan Glibota, Mladen Vuković - urednik sa HR studija Split i svećenik proloških korjena - fra Josip Grbavac.

Više...

Promjene svećenika u franjevačkim župama

 samostan imotski

U franjevačkom samostanu Gospe od Zdravlja u Splitu u utorak, 9. svibnja 2017., održan je sastanak Provincijskog definitorija pod predsjedanjem provincijala fra Joška Kodžomana na kojem se raspravljalo o personalnim promjenama u župama ove provincije. 

Više...

Jubilarni deseti koncert "Pismo moja" napunio gradsko kino do posljednjeg mjesta

klapa pismo moja

Jubilarni deseti po redu koncert dalmatinskih klapa znakovitog imena "Pismo moja" doista se pokazao prvorazrednim kulturnim događajem koji je sinoć ispunio dvoranu gradskog kina u Imotskom do posljednjeg mjesta. 

Više...

Vinjani: Služena misa i položeni vijenci poginulima za Hrvatsku

 vinjani polaganje

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata (UDVDR-a) Imotske krajine i župe sv. Roka u Vinjanima na Uskrsni ponedjeljak 17.travnja služena je sveta misa, a potom i položeni vijenci i upaljene svijeće za one koji su se borili za krst časni i slobodu naše Hrvatske. 

Više...

Čovjek i njegova sjena

 kovacevic1

Knjiga Čovjek i njegova sjena, dr. Ante Kovačevića, danas 10. travnja, doživjela je predstavljanje u imotskom u organizaciji UDVDR Imotska krajina, u kino dvorani POU Imotski u 20 sati.

Više...

Iz povijesti: 10.travnja 1941. u Imotskoj krajini

ndh2

Krajem tridesetih godina dvadesetog stoljeća ratna iskra zapaljena je na granici Njemačke i Poljske kada je 1.rujna te nesretne 1939.godine započeo oružani sukob između ove dvije zemlje, a potom se velikom širinom poput požara najvećih svjetskih razmjera najprije širio Europom, a potom postupno prelazi i na druge kontinente. Iskra sukoba, premda se i ranije dalo naslutiti, u naše krajeve je došla tek 1941.godine.

Više...

Stranica 1 od 5

 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »

follow us