Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Za novu zgradu policijske postaje osigurano 20 milijuna kuna

Podijeli sa prijateljima!

IMOTSKA POLICIJSKA POSTAJA

Uz državnu cestu br. 76 Imotski - Vinjani Gornji, na predjelu Gaj, a nasuprot Tehničkog pregleda motornih vozila Autopoduzeće Imotski uskoro bi trebala početi izgradnja nove policijske postaje. Kao što je poznato policijska postaja u Imotskom sada djeluje na tri različite lokacije u neuvjetnim prostorima.

 

Izgradnjom nove policijske postaje , svi policijski poslovi bili bi objedinjeni i na jednom mjestu. Tu bi se prema projektu izgradila zgrada na tri etaže s potrebitim sadržajima te bi se našao smještaj za temeljnu, graničnu i prometnu policiju te odsjek za upravne poslove. Na sjednici Gradskog vijeća grada Imotskom je rečeno da bi radovi trebali krenuti uskoro jer je već dobivena građevinska dozvola te je osigurana investicija u iznosu 20 milijuna kuna. Nedavno je lokaciju buduće policijske postaje obišao i pomoćnik ministra unuutarnjih poslova za materijalno i financijsko poslovanje Cvjetko Obradović uz pratnji imotskog gradonačelnika Ivana Budalića.
Već se vode pregovori i s Hrvatskim cestama jer će tu radi sigurnijeg i lakšeg odvijanja prometa kod sadašnjeg križanja iz grada Imotskog na zaobilaznicu trebati naći novo prometno rješenje, vjerojatno kružni tok - rečeno je na sjednici Gradskog vijeća grada Imotskog.Tu svakog dana prođe nekoliko tisuća vozila a pogotovo su gužve tijekom ljetnih mjeseci kada mnogi iz susjedne BiH idu na more.

Slika: Zgrada policijske postaje u Imotskom (www.slobodnadalmacija.hr)

Podijeli sa prijateljima!