Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Greška
  • JFolder::files: Putanja nije folder:
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/ganga

MALO IMOCKO SLIVNO IMA VELIKU STVAR

Podijeli sa prijateljima!

Slivno 1

18. GANGA FEST SLIVNO 

U subotnjoj noći iza Velike Gospe u malom imotskom Slivnu održao se Ganga fest Slivno već osamnaestu godinu za redom. Nije to samo ganga fest već svi milozvuci Zagore, odjeci grla, srca i duše. Sva ona iskonska snaga tradicije iskazivanja nutarnjeg stanja, osjećaja, svega onog što tišti i veseli ovdašnjeg čivika. Obično se kaže kako odma iza Gospoine imotski čovik priljubljen za gastarbajterski šćap odlazi za svojin poslon, ali je ovi događaj zasigurno velikom broju njih za koji dan pomaka vakat odlaska.

Potvrda tome je pripuno igralište isprid na žalost skoro prazne škole. Al' nadaju se Slivanjci da će se i to prominit nabolje, pa su Ganga fest dali u ruke udruzi Mladi Slivna. Pokazalo se to punim pogotkom u svakome smislu. Veliki broj izvođača, priko tisuću publike, ugostiteljski dio do zadnjeg zalogaja i kapi. Sve je štimalo ko sat na mobitelima koji su cilu noć snimajući svitlucali ko pole što svitlucaju pod vedrin nebon u slivanjskom polju.

O ovakvoj noći, što se tiče nagrada, svi su nagrađeni jer su imali prigodu pokazati svoje umijeće na ovoj izuzetnoj sceni, a i domaćin se potrudio svima dati ponešto za uspomenu.

Ipak se mora reći kome je stručni sud dao naviše nagrade.

Prva nagrada za mušku gangu je dodijeljena Udruzi gangaša pet sela.

Druga nagrada Ravliću i prijateljima.

Treća gangašima Dikovače.

Prva nagrada za žensku gangu je dodijeljena Zvucima kamena i krša.

Druga nagrada gangašicama Dikovače.

Treća nagrada Bile imotske ruže.  

Iako se nagrađuje samo ganganje, noć su popunili svojim izuzetnim nastupima guslari i diplari. Sami kraj je pripao Ago&Paško bandu i njihovoj kolegici pjevačici Emily koji su svojim nastupom zadržali i uveseljavali posjetitelje do jutarnjih sati.

{gallery}ganga{/gallery}Slivno 2Slivno 3Slivno 4Slivno 5Slivno 6Slivno 7Slivno 8Slivno 9Slivno 10Slivno 11Slivno 12Slivno 13Slivno 14Slivno 15

Podijeli sa prijateljima!