Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

SLAVONSKI IMOĆANI U IMOTSKOM KRAJU

Podijeli sa prijateljima!

Slavonski Im 1

SLAVONSKI IMOĆANI U IMOTSKOM KRAJU

Članovi Kluba Imoćana Vukovarsko-srijemske županije, posjetili su kraj od kud su im korijeni. Klub u veljači dogodine slavi 20 godina postojanja.

Klub okuplja Imoćane sa cijelog područja Imotske krajine koji su iz raznih razloga napustili svoj kraj i odlučili živjeti na slavonskoj ravnici. Aktivni su u raznim prigodama. Svake godine u listopadu organiziraju obilazak Imotske krajine kao i ovih dana, a o Božiću priređuju Božićni domjenak, gdje se okuplja veliki broj Imoćana i iz drugih dijelova Slavonije. Brižni su čuvari spomen obilježja postavljenih diljem Slavonije za poginule Imotske branitelje koje je postavila UDVDR IK. U stalnoj su vezi sa članovima UDVDR Imotska krajina koji su ih i dočekali u Imotskom i skupa sa njima nakon zajedničkog ručka obišli domaće znamenitosti.

 

Predsjednik kluba Zdenko Budić i tajnik Tomislav Lozančić kažu kako slavonske Imoćane nastoje što više vezati za imotski kraj i tu povezanost prenositi na mlađu populaciju. Ovakvi izleti toj nakani najbolje pomažu.

Zavičajni klub Imoćana Vukovarsko Srijemske županije, pozvao je u goste članove UDVDR Imotska krajina, 16. 17. i 18. studenog mjeseca 2018. u Vinkovce, Vukovar, Ilok, Čeretince i Osjek. Tom prigodom će se organizirati turnir u streljaštvu u streljani Ante Đereka. U Šarengradu će se 17.11.18. u 10 sati, služiti misa zadušnica za sve Imoćane poginule na području Slavonije i Srijema u Domovinskom ratu (Miroslav Gudelj Velaga, Duško Lovrić, Ante Livajić, Velimir Đerek, Nedijeljko Piplica, Ljubo Leko i Ivan Repušić). UDVDR Imotska krajina poziva svoje članove koji imaju želu pridružiti se ovom događanju da se jave na mob 091/ 578 9419 ili u upravu Udruge.

Slavonski Im 2Slavonski Im 3

Podijeli sa prijateljima!