Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

 

Predstavljanje knjige o Kutlešama u Berlinu

kutleša zvonko nU suorganizaciji Odjela za kulturu Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske, u petak 20. listopada 2017. u klubu Hrvatske zajednice Berlin (Karl Marx str. 204-206) u Berlinu (Njemačka) bit će predstavljena knjiga "Kutleše kroz povijest" autora hrvatskog branitelja i profesora Zvonka Kutleše. U programu će sudjelovati i hrvatski branitelj i pjesnik Ilija Kutleša.

Više...

Vrijedno štivo u četvrtom ujevićevskom zborniku

13737 HDR

 

U Krivodolu je održan dvodnevni četvrti međunarodni skup "Kulturno naslijeđe Ujević" pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, u suorganizaciji Svučilišta u Zagrebu i Zadru te Akademije tehničkih znanosti Hrvatske. Bogatiji smo za zanimljivi zbornik i turističke ploče.

 

Više...

SOLISTICA IVANA KUJUNDŽIĆ NA VEČERI GIPSY JAZZ GLAZBE U DUBROVNIKU

7. GM

GIPSY JAZZ ZA UŽIVANJE

Završetkom turističke sezone u Dubrovniku već niz godina organizira se koncert gypsy jazz glazbe kao jesenja lepeza ugođaja.

Više...

Pjesnikinja Ivana Čagalj opjevala i Mercedes

Čagalj Ivana

U sklopu programa 29. Knjige Mediterana, u Splitu je predstavljena knjiga "Paralaksa" Ivane Čagalj, Zagvožđanke koja kao profesorica odlazi predavati kroatistiku u Poljsku. To je njezin rukopis koji je čekao na objavu 6 godina, dobio je nagradu "Anđelko Novaković" iz Zaklade Nacionalne i sveučilišne knjižnice Zagreb, te je objavljen u suizdavaštvu Književnog kruga Split, s grafikom Zdenke Pozaić na naslovnici knjige.

Više...

4. skup "Kulturno naslijeđe Ujević"

zbornik Ujević 2017min

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, u suorganizaciji Svučilišta u Zagrebu i Zadru te Akademije tehničkih znanosti Hrvatske,  Kulturno umjetnička udruga „Ujević“ za mjesni blagdan sv. Mihovila priređuje bienalno 4. Znanstveno-stručno savjetovanje KULTURNO NASLIJEĐE UJEVIĆ u petak i subotu, 29. i 30.rujna 2017. u Lovreću i Krivodolu.

Više...

Knjiga enigmatičara Zdravka Žarkovića

Žarković Zdravko

U nakladi imotskog ogranka Matice hrvatske objavljena je knjižica "Imotska razglednica", prvi naslov Zdravka Žarkovića, profesora francuskog jezika, enigmatičara, publicista i diplomata podrijetlom iz Poljica. Knjiga će uskoro biti predstavljena i u Imotskom.

Više...

Knjiga i CD o gangi

ganga - glas s izvora

U nakladi Udruge za očuvanje kulturne baštine i istobiti Davorija iz Gruda (BiH) i nakladničke kuće Dan iz Zagreba objavljena je knjiga "Ganga - S izvora glas" profesora Ante Kraljevića, Širokobriježanina koji živi u Zagrebu, a knjizi je priložen CD nosač zvuka s antologijskim izborom 75 ganga iz grla 22 gangaša i jedne gangašice (Jagoda Petrušić), starih od 24 do 77 godina, uz deseteračku pjesmu Frane Mikulića Jukića o gangi koju gusli Jure Miloš. 

Više...

Knjiga enigmatičara Zdravka Žarkovića

Žarković Zdravko

U nakladi imotskog ogranka Matice hrvatske objavljena je knjižica "Imotska razglednica", prvi naslov Zdravka Žarkovića, profesora francuskog jezika, enigmatičara, publicista i diplomata podrijetlom iz Poljica. Knjiga će uskoro biti predstavljena i u Imotskom.

Više...

Preminuo jezikoslovac Ivan Branko Šamija

šamija abU Zagrebu je 13. rujna 2017. u 80. godini umro Ivan Branko Šamija, hrvatski leksikograf, novinar, književnik i književni prevoditelj. Autor je nekoliko hrvatskih rječnika. Pogreeb je u ponedjeljak, 18. rujna na zagrebačkom groblju Mirogoj u 13,20h.

Više...

Večeras otvaranje Likovne kolonije u čast Zvonku Bušiću

hr

Večeras u 19 sati u staroj crkvi u Gorici otvara se Likovna kolonija Zvonko Bušić. U programu sudjeluju ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, njegov kolega iz Zapadno-hercegovačke županije Mladen Begić, načelnik Gruda Ljubo Grizelj, Zvonkova supruga Julienn Bušić, književnik Marijan Bilosnić te glumac HNK Split Pere Eranović.

Više...

Stranica 1 od 20

 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »

follow us