Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Greška
 • JFolder::files: Putanja nije folder:
Napomena
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/ganga

LJUBAVNA POETIKA U ŠUMI STRIBOROVOJ

Poezia 1

LJUBAVNA POETIKA U ŠUMI STRIBOROVOJ

U ugostiteljskom objektu Stribor u Imotskom, Dramska Udruga Proložac, nakon dvadeset četiri satne valentinovske ljubavi održala je recitatorsko glazbeni program LJUBAV NA KAZALIŠNIM DASKAMA.

Stihove su čitali: Ana Šerlija, Ivana Petričević, Marijan Grbavac Mirić i Ago kujundžić, dok su pjevani dio izvodili članovi dalmatinske klape Sv Mihovil Proložac. Ugodan ambijent sa izvođačima i gostima koji znaju uživati u dobrim stihovima i ljubavnim arijama.

{gallery}ganga{/gallery}Poezia 2

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pokroviteljica 6. Međunarodne smotre folklora u Drumu

  DSC2174

Šestu godinu zaredom predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović prihvatila je pokroviteljstvo nad Međunarodnom smotrom folklora koja će se i ove godine održati u Drumu krajem lipnja, odnosno uoči blagdana sv. Petra koji se slavi kao zaštitnik Druma i suzaštitnik župe Podbablje. 

Više...

Novi knjiga Milana Puljiza

puljiz milan - iko i živko

Umirovljeni zagrebački novinar i publicist Milan Puljiz (Runovići 1935.) objavio je petoi roman, ukupno dvanaestu knjigu “Ivo i Živko“ (Naklada Dominović, Zagteb, 2018.) u kojoj je romansirao živote dvaju Runovićana koji su svaki na svoj način voljeli Hrvatsku, a u knjizi se spominju Zvonko Bušić Taik i drugi domoljubi. Knjigu je posvetio „Imoćanima koji će novim djelima pronositi glas o svojoj dičnoj, ponositoj i junačkoj Krajini“. Na kraju knjige priloženi su osvrti o prethodnim Milanovim knjigama koje su ispisali Mate Maras, akademik August Kovačec, Mirko Galić i Petar Gudelj (preslikan njegov kaligrafski rukopis u tekstu „To mogu samo Runovićani“. Prenosimo predgovor knjizi iz pera autora: 

Više...

Zabrana vjeronauka u Podbablju 1947. godine

sliak1 

Ratna zbivanja za vrijeme Drugog svjetskog rata na području župe Podbablje rezultirala su golemim gubitcima, a čak 326 župljanki i župljana sa teritorija ondašnje prostrane župe koja se dijelila na pet sela : Drum, Grubine, Kamenmost, Podbablje Gornje i Podbapski Zmijavci (Hršćevani i današnji dio župe Zmijavci) izgubili su svoje živote.

Više...

"Brdo ljubavi" razveselilo korisnike udruge "Imotsko srce"

49461806 1109194645922149 1972588701351411712 n 

Treću godinu zaredom vrijedni članovi udruge "Brdo ljubavi" okončalo je svoju, sada već tradicionalnu, humanitarnu akciju "Podbablju s ljubavlju" te su svojim prilozima prikupljanim od nekoliko dana prije Božića pa do Sveta tri kralja, razveselili mnogobrojne korisnike udruge "Imotsko srce". 

Više...

Iz povijesti Podbablja: Humanitarne predstave "Pijan na Božić" i "Suzana" (6.siječnja 2001.)

 20190106 190947 resized

Prelistavajući stare arhivske fotografije prošlog tjedna zakoračili smo u 2001. godinu i opisali ondašnji događaj "Živih jaslica" koji je navedene godine posebno plijenio svojom pozornošću.

Više...

Nova knjiga Dinka Aračića. "Marija u riječi Benedikta XVI."

 aracic marija benedikt 18 1

U izdanju knjižnice „Marija" dr. Dinko Aračić objavio je knjigu „Marija u riječi Benedikta XVI." Uvod je napisao fra Petar Lubina, a pogovor s. Valerija Kovač. 

Više...

Ljekovita aronija

 IMG 5447

U Park shopu u Imotskom oko Božića se održava sajam domaćih proizvoda i kućne radinosti. Jedan od izlagača je i Zdravka Galić iz susjedne Gorice. Zdravka nudi proizvode od ljekovite biljke aronije koju sama uzgaja.

Više...

33 zapisa o imotskom čoviku i pučkoj duši

Ago - Kamena gnjizda korice copy

Ovu 2018. godinu Podbablje portal okrunilo je godinu objavom knjige "Kamena gnjizda" Augustina Age Kujundžića.

Više...

Božićni župni listovi

imotski listovi 2018

Biblija veli: „Ne živi čovjek samo o kruhu, nego o svakoj riječi što izlazi iz Božjih usta.” (Mt 4,4) Tako za velike blagdane, uz bogatiju trpezu, valja štogod priuštiti i za dušu, a pisanu riječ donose tradicijski župni listovi. Objavljuje ih deset imotskih župa koje vode franjevci. Za mjesne župne blagdane ljeti se objave glasila Ričice (sv. Ivan) i Runović (Gospa Karmelska), a za Božić osam listova. Predstavimo ih ukratko (do ruku mi još nije stiglo najstarije vinjansko Tomislavljevo).    

Više...

Stranica 1 od 29

 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »