Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

U Drumu održana peta po redu međunarodna smotra folklora

Podijeli sa prijateljima!

received 10214942134221091 

Baš kao i proteklih godina ovogodišnje obilježavanje proslave sv. Petra u Drumu kojeg uvijek začini višednevno kulturno-umjetničko događanje započeo je međunarodnom smotrom folklora koja je ove godine slavila mali jubilej- petu godinu svoga kontinuiteta. 

 

Iako dosta hladno vrijeme koje je više nalikovalo na jesenske večeri nego li na početak ljeta i ovogodišnja smotra privukla je skromnih stotinjak gledatelja koji su uz isto toliko sudionika napunili predivni prirodni amfiteatar Fratrove ograde u Drumu. Kako i dolikuje ovogodišnja smotra počela je mimohodom KUD-ova od crkve Sv. Ante do Fratrove ograde, a nakon toga sve nazočne folkloraše i gledatelje pozdravili su predsjednik Organizacijskog odbora za proslavu Sv. Petra Josip Šerić te predsjednik Općinskog vijeća općine Podbablje Danijel Dodig koji je svečano otvorio ovogodišnju smotru koju je maestralno vodila mlada Matea Lončar. 

Nakon otvaranja svoje nastupe imali su domaćini iz KUD-a Podbablje, zatim KUD "Novae" Runovići, KUD "Dikovača" Zmijavci, KUD " Dream team babe" iz Ljubuškog, KUD "Peruča" iz Hrvaca i KUD "Turbe" iz Travnika. Ovogodišnja smotra koja je potrajala nešto više od sat vremena završena je zahvalnim riječima organizatora i tajnika KUD "Podbablje" Borisa Kukulja. 

Podijeli sa prijateljima!