Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Untitled-1

 

Sutra konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća općine Podbablje

Podijeli sa prijateljima!

pod

Nakon primopredaje načelničke dužnosti prije gotovo dva tjedna općina Podbablje sutra bi trebala konačno posložiti svoju izvršnu i predstavničku vlast. Naime, sutra s početkom u 10 sati održat će se konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća najveće imotske općine. 

Nakon utvrđivanja kvoruma te izvješća Mandatne komisije sutra će se pristupiti glasanju za čelnika Općinskog vijeća općine Podbablje i dva njegova potpredsjednika od kojih će jedan biti iz reda vladajuće većine, a drugi iz reda manjine. 

Podsjetimo, nakon prvog kruga lokalnih izbora održanih 21.svibnja i nakon što je HDZ skupio rekordnih šest mandata uslijedilo je potpisivanje koalicijskog sporazuma između HDZ-a i HDS-HČSP, tako da nova koalicijska većina u Općinskom vijeću čini osam mandata što je izuzetno stabilna većina u Općinskom vijeću tako da drugi mandat zaredom aktualni načelnik nema većinu u Općinskom vijeću. 

Kako neslužbeno doznajemo sutra će za novog čelnika Općinskog vijeća biti izabran Danijel Dodig koji je u Općinsko vijeće ušao s koalicijske liste HDS-HČSP, a njega će osim njegovih vijećnika predložiti i vijećnici s liste HDZ-a. 

Novo Općinsko vijeće tako bi trebalo biti u slijedećem sastavu: 

HDZ (Josip Šerić, Nediljko Buljan, Jelena Peko, Ante Karin, Mate Kasalo, Luka Čujić)

Nezavisna lista "Podbablje sutra" (Dalibor Biloš, Ivan Perkušić, Ante Žužul, Suzana Žarković)

HDS-HČSP (Zdenko Lozo i Danijel Dodig)

HSP (Marko Jonjić) 

Podijeli sa prijateljima!

follow us