Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Blagoslovom djece i ljiljana završena proslava sv. Ante u Drumu

Podijeli sa prijateljima!

 IMG 5854

Prigodnim blagoslovom djece i ljiljana u utorak 13.lipnja u poslijepodnevnim satima nastavljeno je slavlje sv. Ante u Drumu koji se u ovom mjestu časti kao naslovnik mjesne crkve i suzaštitnik prostrane župe Podbablje. 

 

Nakon jutarnjeg misnog slavlja kojem je prethodio svečani ophod do svečeve kapelice i oko crkve posvećene današnjem svecu, a koje je predvodio imotski župni i samostanski vikar fra Lazar Perica u poslijepodnevnim satima nastavljeno je slavlje blagdana "sveca svega svijeta" na kojem se okupilo nekoliko stotina djece i njihovih roditelja te brojnih vjernika župe Podbablje. 

Svečano misno slavlje predvodio je mjesni župnik fra Nedjeljko Čarapić koji je tijekom svete mise istaknuo važnost sv. Ante, a na poseban način osvrnuo se na njegovu ljubav prema djeci. Iako su biografi zabilježili njegov kratki životni vijek od samo 36 godina ovaj omiljeni svetac stranice svoje životne knjige ispisao je svetošću, poniznošću i plemenitošću. Prije završnog blagoslova po tradiciji je održan blagoslov djece i ljiljana koje je izvršio župnik fra Nedjeljko, a tijekom svete mise skladno su pjevala djeca iz Dječjeg zbora župe Podbablje pod ravnanjem Snježane Perkušić i Marele Vrljić. 

Podijeli sa prijateljima!