Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

U mjesno bratstvo OFS-a Podbablje primljeno šest novih članova

Podijeli sa prijateljima!

IMG 9463 

Prigodnom svečanošću šestero kandidata i novih članova Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a) iz župe Podbablje primljeno je u ovo mjesno bratstvo za vrijeme svečane svete mise koju je u crkvi Sv. Ante u Drumu predvodio župnik i duhovni asistent bratstva fra Nedjeljko Čarapić. 

 

Pred mjesnim ministrom Ivanom- Zdenkom Perkušićem jednogodišnje zavjete dalo je šestero novih članova čime su postali članovi mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda iz naše župne zajednice. Na prigodnom činu u Franjevački svjetovni red pristupili su: Tonka Bašić, Ivanka Kasalo, Anka Vuković, Antonela Kasalo, Josip Šerić i Ana Šerić, koja je obnašala dužnost područne predsjednice Franjevačke mladeži Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva. 

Svečanu svetu misu predvodio je župnik fra Nedjeljko Čarapić koji je za vrijeme propovijedi primljenim članovima naglasio važnost dana kojim pristupaju Franjevačkom svjetovnom redu. 

Franjevački svjetovni red u župi Podbablje jedan je od najbrojnijih na području Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita, a u župi Podbablje postoji od dvadesetih godina prošlog stoljeća uz činjenicu da je njegov rad obnovljen 2004. godine.  

 

Fotografije: Matea Lončar

Podijeli sa prijateljima!