Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

POZIVNICA U TRSTENO

Podijeli sa prijateljima!

trst                                      

Poštovani, roditelji, rodbino, suborci, prijatelji i štovatelji časnih hrvatskih vitezova: pozivamo Vas da svojom nazočnošću prigodnom programu u Trstenome, ponovno i javno, činom aktivnog sjećanja, svjedočite o golemoj žrtvi i djelu Imotskih sinova koji dragovoljno i hrabro u ratnim okolnostima i presudnim trenucima povijesti stadoše u obranu šireg Dubrovačkog područja.

 

 Njih tridest i šestorica (36) uz mnoge Dubrovčane i druge branitelje diljem Hrvatske položiše život u Domovinskom ratu u osvit slobode koju nam podariše!

 Komemorativno molitveni susret, kao i svake godine, s istinskom zahvalnošću i počasti poginulim braniteljima, održat će se 2. srpnja (ponedjeljak) 2018-te u Trstenom. Riječ je o obilježavanju dvadesetprve (21) obljetnice podizanja spomen obilježja i dvadesetšeste (26) obljetnice bitke za Golubov kamen, zloglasnog neprijateljskog uporišta nadomak Gradu, a u čijem su oslobađanju Imotski branitelji imali dominantnu ulogu.

 Program obilježavanja počinje u 11,30 sati u Trstenome kod spomenika (državna himna, pozdravna riječ, polaganje vijenaca/cvijeća, paljenje svijeća i molitva Odrješenja) i nastavlja služenjem Svete mise zadušnice oko 12,15 sati u mjesnoj crkvi Svetoga Vida.

 Koncelebriranu svetu misu zadušnicu, uz sudjelovanje više svećenika iz Imotske krajine i Dubrovačko neretvanske županije, predvodit će kapelan Župe Svetog Mihajla u Dubrovniku don Marinko Šljivić.

Odrješenje kod spomenika predvodit će fra Kristian Stipanović, dekan Imotskog dekanata i fra Zoran Kutleša župnik i samostalni vikar Imotskoga.

Cjeloviti Komemorativni molitveni susret pratit će Klapa Stina Župne zajednice Kraljice neba i zemlje iz Ploča. Također, očekuje se nazočnost naših prijatelja predstavnika Bokeljske mornarice iz Herceg Novog.

Veselimo se susretu u Trstenom, uvijek počašćeni Vašom nazočnošću !

Organizator:  Zavičajni klub Imoćana u Dubrovnik.

Kontakt osoba: predsjednik Žrtvoslovne sekcije ZKI, Živko Tolić, mob. 095 894 1 300                                                                                                                                                         

Suorganizatori: Grad Dubrovnik, Župni ured Trsten, Udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja, Podružnica Dubrovnik

Podijeli sa prijateljima!