Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Malonogometni turniri: Podbablje G. više ne živi ni od stare slave, Grubine privukle skoro 40 ekipa

Podijeli sa prijateljima!

20930290 1742176615822393 2082273820 o

Budući da smo svi mi u Podbablje portalu volonteri, sa vlastitim poslovima i obvezama, u zadnje vrijeme rijetko stignemo pratiti tekuća događanja, baš svaku utakmicu lokalnih turnira, te prenijeti svaku vijest. Ovog puta nakon odigranih nekoliko dana malonogometnih turnira u našoj općini, koji se održavaju u Grubinama i Podbablju Gornjem donosimo kratki rezime i komentar organizacije.

Športsko društvo Grubine na čelu s predsjednikom Branimirom Jonjićem okupilo je vrijednu ekipu koja i ove godine čini sve da ovaj turnir postane najbolji u Imotskom kraju. I ide im odlično, jer prikupljajući komentare, zasada nismo čuli nikakve prigovore na bilo koji dio organizacije, a ni sami nismo primjetili nijednu važniju slabu točku. Broj ekipa svake godine raste, što je i dokaz korektne organizacije, a ove godine na turniru nastupa skoro 40 ekipa, što bi značilo da će svoju minutu slave imati i skoro 400 igrača iz Imotske krajine, kao i gostiju iz ostatka Dalmacije te susjedne nam Hercegovine, a to govori dovoljno o kvaliteti ovog turnira.


S druge strane općine, u Podbablju Gornjem, održava se malonogometni turnir u spomen na poginulog junaka Domovinskog rata Milana Trutina Šilju. Turnir koji se prije nekoliko godina prenosio na televiziji i bio ponos svih mještana, slovio kao jedan od jačih turnira u Dalmaciji, sada je spao na niske grane. Osim malog broja prijavljenih ekipa, tek 20-ak, čujemo i razne prigovore na organizaciju s više strana, a jedan od njih su i lopte s kojima se igra, a zbog kojih bi netko po komentarima igrača mogao izgubiti glavu. Također još jednu sramotu organizatora u vidu nekvalitete i neravnopravnosti kod suđenja osjetila je i ekipa Podbablje portala na svojoj koži. Amaterska više manje domaća ekipa koju su organizatori zamolili da nastupi kako bi se popunio broj ekipa vidno je nadjačala protivnike, ekipu S.C. Stipe Krnić iz Vinjana Donjih i u zadnje dvije minute vodila 6:3, da bi teško pokradena bez imalo srama od strane suca Borisa Kukulja iz Vinjana Donjih čiji je sin nastupao za gostujuću ekipu, izgubila na penale nakon raspucavanja. Na utakmici nije ni bilo drugog suca, a tvrdnju o nepravilnosti suđenja potvrđuje i činjenica da na utakmici nije bio dosuđen niti jedan prekršaj u korist  "domaće" ekipe, što je u malom nogometu čak i teoretski nemoguće. Također, na ovoj utakmici dogodila se i pogreška tjekom mjerenja vremena igre, jer se zadnja minuta igrala punih 5 minuta, sve dok gosti nisu zabili izjednačujući pogodak, tako da ovim putem upućujemo organizatore da poprave sat kojim mjere vrijeme. Sve to dopustili su organizatori bez isprike u ijednom trenutku, pa ova kritika ide na njih, jer nije izgledalo da ikoga iz organizacije zanima ono što je zapravo jedino bitno na ovakvim događanjima -sport.

Da je ovo jedna nogometna utakmica, rezultat bi bio sljedeći:
Grubine 10 - Podbablje Gornje 0

Podijeli sa prijateljima!