Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Gospodin u lađi tvoga života

Gospodin u lađi

„Gospodin u lađi tvoga života?“ - razmišljanje uz 5. nedjelju kroz godinu

Životna nas iskustva uče opreznosti i određenoj dozi straha pred onim što je ispred nas, što je u budućnosti. Upravo zato se mnogi oprezno otvaraju i sumnjičavi su prema onome što još nisu iskusili a što im ide ususret.

Više...

SLAVLJE SAKRAMENTA SV. PRIČESTI I SV. KRIZME u župi sv. Luke u Podbablju

slavlje svete pricesti

Slavlje sakramenata sv. pričesti i sv. krizme u župi sv. Luke u Podbablju

Prema riječima župnika fra Nene, u župi sv. Luke u Podbablju, sakramenti svete pričesti i svete krizme slavit će se nakon Uskrsa, i to po slijedećem rasporedu:

Više...

Aračićeva knjiga o mariologu Karlu Baliću

aračić dinko - balić
Doktor teoloških znanosti Dinko Aračić (rođen 1947. u Gornjim Vinjanima) objavio je sedmu knjigu "Karlo Balić" u nakladi Službe Božje Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja u Splitu. Drugi naslov u knjižnici "Umnici Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja" posvećena je fra Karlu Baliću (Katuni, 6. prosinca 1899. - Rim, 15. travnja 1977.), poznatim svećenikom i znanstvenikom koji je istraživao medievalistiku, integralnu skolastiku i mariologiju nakon Drugog vatikanskog koncila. 
Više...

Ovogodišnja krizma u Podbablju slavit će se 5. svibnja, a u Poljicima 2. lipnja

IMG 0310

Nadbiskupski ordinarijat Splitsko-makarske nadbiskupije na svojim službenim stranicama objavio je raspored slavlja krizme u svim župama nadbiskupije u kojima će se slavlje ovog sakramenta održati ove godine. U Podbablju će se održati 5. svibnja, a u Poljicima 2. lipnja. 

Više...

SELFIE - digitalni narcizam

Isus Krist slika Boga nevidljivoga

SELFIE - digitalni narcizam

Selfie naš svagdašnji. Koju god stranicu otvorite na internetu ili zavirite u fejs, odmah će nam se nametnuti nečiji selfie. Mnogi profili, statusi preplavljeni su selfijima. Danas je nekako in, moderno ovjekovječiti sebe u određenom trenutku i „otkinuti“ selfie.

Više...

HVALOSPJEV (Dn 3, 57-88. 56). Slavospjev stvorenja Bogu

Hvalospjev 1

Hvalospjev (Dn 3, 57-88. 56). Slavospjev stvorenja Bogu

„Sva djela Gospodnja, blagoslivljajte Gospoda; hvalite i uzvisujte ga dovijeka!

Rose i mrazovi, blagoslivljajte Gospoda; lede i studeni, blagoslivljajte Gospoda.

Tuče i snijezi, blagoslivljate Gospoda; noći i dani, blagoslivljajte Gospoda.“

Više...

KRŠTENJE GOSPODINOVO -završetak božićnog vremena

Isusovo-krštenje-1

Krštenje Gospodinovo - završetak božićnog vremena

„Odmah nakon krštenja izađe Isus iz vode. I gle! Otvoriše se nebesa i ugleda Duha Božjega gdje silazi kao golub i spušta se na nj. I eto glasa s neba:“Ovo je Sin moj, Ljubljeni! U njemu mi sva milina“ (Mt 3,16-17)

U nedjelju slavimo blagdan Krštenja Gospodinovog. Ovim blagdanom završava božićno vrijeme crkvene godine. Nakon što se Isus ponizno stavio u red grešnika, nakon što je primio krštenje od Ivana, kao svi grešni Izraelci, Bog Otac ga je pokazao da je Isus njegov ljubljeni Sin.

Ovim činom Isus Krist nam želi pokazati da nam je u svemu jednak osim u grijehu. Njegovim silaskom u vodu započinje novo doba čovječanstva i novi život.

Crkva od najstarijih vremena u krštenju Isusovu gleda navještaj našeg krštenja. Isusovo krštenje je iskaz Boga koji nam govori do čega mu je stalo: „došao sam zbog grešnika, a ne zbog pravednika“.

No, dobro bi bilo zapaziti nešto posebno u tom događaju na rijeci Jordanu. Isus nas uči koje je pravi put do Boga i čovjeka, a to je poniznost. Prisjetimo se svoga krštenja i u poniznosti pristupajmo Bogu i braći ljudima.

Neka Gospodin naše korake upravi putem poniznosti i služenja. To je Isusov put.

Fra Neno

Sutra slavimo Sveta tri kralja

IMG 8765

Sutra u nedjelju 6.siječnja blagdan je Sveta tri kralja ili Bogojavljenje, a Sveta tri kralja su u kršćanskoj tradiciji kraljevi ili mudraci, koji su se, prema evanđelju, došli pokloniti Isusu nakon rođenja u Betlehemu , a tradicija ih naziva Baltazar, Melkior i Gašpar.

Više...

BUDI ORGINAL, A NE KOPIJA

Svetac

Budi orginal, a ne kopija

Poticajno razmišljanje na početku Nove godine

Na početku smo još jedne godine. Zahvaljujemo Bogu za darove i milosti koje smo primili u protekloj godini i s odvažnošću idemo u Novu.

Više...

STATISTIKA ŽUPE SV. LUKA

Statistika ŽP

STATISTIKA ŽUPE SV. LUKA i kratki presjek događaja u protekloj godini

Još jedna Godina je iza nas. Mnoštvo planova i želja su ispred nas, ali mnogo je onih ostvarenih i realiziranih iza nas. U našoj župi sv. Luke u Podbablju tijekom 2018. godine mnogo je projekata i planova realizirano. Ovdje ukratko donosimo njih nekoliko ostvarenih.

Više...

Stranica 1 od 40

 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »